Суддя Головатий заявив, що не брав відвід під час голосування КСУ, бо «конфлікту інтересів немає». НАЗК каже про зворотне

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Суддя Головатий заявив, що не брав відвід під час голосування КСУ, бо «конфлікту інтересів немає». НАЗК каже про зворотне

Палинчак Михаил / POOL

Заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий, у декларації якого НАЗК виявило невідповідність, заявив, що він не брав самовідвід під час голосування КСУ, бо в нього «не було конфлікту інтересів». Про це він заявив у коментарі «Радіо Свобода».

Головатий стверджує, що в його декларацій не було встановлено жодних порушень, а був лише лист від НАЗК із проханням пояснити суму.

За словами Головатого, невідповідність на понад 3,6 млн гривень, яку НАЗК виявило під час перевірки його декларації, є наслідком «технічної помилки». Він стверджує, що припустився її, заповнюючи документ, коли у графу «загальний дохід» була внесена цифра, яка відповідає сумі сплачених ним податків. Про це він поінформував НАЗК на початку жовтня.

«Конфлікт інтересів — це завжди конфлікт між займаною публічною посадою і приватним інтересом, який переслідує особа. Тому в мене немає конфлікту інтересів», — сказав Головатий.

Він також додав, що перевіряти норму закону на конституційність було не його приватним інтересом, а його професійним обов’язком, і наголосив, що після засідання 27 жовтня не голосував за ухвалене судом рішення.

Проте глава НАЗК Олександр Новіков вважає, що суддя виступив проти рішення, щоб приховати свої дії.

Нагадаємо, раніше в НАЗК заявили про наявність конфлікт інтересів у Головатого під час ухвалення рішення. Відомство виявило ознаки декларування недостовірної інформації — у його декларації за 2019 рік виявили недостовірні відомості щодо 3,6 млн гривень.