Туреччина готова надіслати свої війська в Нагірний Карабах. Але Азербайджан поки про це не просить

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Туреччина готова надіслати свої війська в Нагірний Карабах. Але Азербайджан поки про це не просить

@517design / Twitter

Туреччина без вагань відправить свої війська на допомогу Азербайджану, якщо його уряд про це попросить. Таку заяву зробив віцепрезидент Туреччини Фуат Октай на тлі загострення боїв між Азербайджаном і Вірменією в окупованому останньою Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє Reuters.

За словами віцепрезидента Туреччини, Азербайджан поки не робив запитів щодо військової допомоги. Раніше видання «Новая газета» повідомляло, ніби Туреччина вербує сирійських найманців для участі у війні в Нагірному Карабаху. Перед тим про перекидання бойовиків говорили російські дипломати.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляв, що не бачить можливості для дипломатичного вирішення конфлікту, в якому провірменські сили, що окупували Нагірний Карабах, ведуть бої з силами Азербайджану через його прагнення відновити контроль над втраченими територіями. Туреччина висловила повну підтримку Азербайджану.

Віцепрезидент Туреччини також розкритикував Мінську переговорну групу, що складається з представників Франції, Росії та США, за спроби залишити конфлікт нерозв’язаним та негласну політичну та військову підтримку Вірменії.