Диктатор Кім Чен Ин «розплакався» під час виступу та попросив вибачення в народу КНДР

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Диктатор Кім Чен Ин «розплакався» під час виступу та попросив вибачення в народу КНДР

KCNA

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин попросив вибачення в народу за свої помилки в боротьбі з пандемією коронавірусу та «розплакався» — зняв окуляри й витер пальцями очі. Цей вкрай нетиповий жест під час виступу на параді до 75-річчя заснування Трудової партії Кореї розцінюють як демонстрацію зовнішнього тиску на режим.

Про це повідомляє The Guardian.

«Наш народ поклав довіру, високу як небо та глибоку як море, на мене, але я не впорався з тим, щоб завжди виправдовувати її задовільно. Мені дуже шкода», — сказав диктатор після демонстрації нової міжконтинентальної балістичної ракети та витер очі.

За словами Кіма, він не зміг «позбавити народ складнощів у житті», серед яких — «серйозні виклики», «незліченні випробування» та «безпрецедентні катастрофи».

Очевидно, диктатор мав на увазі закриття кордонів та припинення торгівлі з Китаєм через коронавірус, хоча офіційно в КНДР не зареєстровано жодного випадку інфікування, згубний вплив міжнародних санкцій через розробку ядерної зброї та стихійні лиха, які за даними державної преси виявилися менш руйнівними, ніж у сусідніх країнах.

Експерти вважають, що «плаксивий» жест диктатора має особливе значення. Зокрема директор Інституту національного об’єднання Хонг Мін з Південної Кореї переконаний — в основі цього меседжу лежить думка про те, що Кім «зазнає сильного тиску на свій режим».

  • Військовослужбовці КНДР застрелили співробітника Міністерства морського і рибного господарства Південної Кореї. Після цього тіло cпалили. Пізніше Кім Чен Ин вибачився — в офіційному повідомленні, надісланому до Сеула, повідомляється, що диктатор «дуже шкодує» за «розчарування» президента Південної Кореї.
  • За повідомленнями розвідки Південної Кореї, Кім Чен Ин як і раніше зберігає «абсолютну владу», але делегував різні напрями політики іншим, щоб знизити рівень стресу. Його сестра Йо Чжон тепер буде керувати «спільними справами держави».
  • КНДР заборонила тримати вдома собак і оголосила цю звичку частиною «буржуазної ідеології». Власникам наказали здати владі своїх улюбленців, які стали символом заможності у країні, що переживає важку гуманітарну кризу.
  • Роками до північних берегів Японії прибивало човни з мерцями з КНДР. Цьому знайшли правдоподібне пояснення.
  • Південна Корея пішла на поступки КНДР, яка вимагала заборонити біженцям на Півдні відправляти на Північ агітацію, гроші та флешки з кіно на повітряних кулях. Раніше Пхеньян погрожував через це Сеулу розривом зв’язків та війною.