КНДР звинувачують у вбивстві зниклого чиновника з Південної Кореї. Його спочатку застрелили, а потім спалили

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Військовослужбовці Північної Кореї застрелили співробітника Міністерства морського і рибного господарства Південної Кореї. Після цього тіло cпалили. Про це повідомляє Reuters.

За даними Сеула, 47-річний чиновник зник 21 вересня з борту катера, який проводив інспекцію в районі острова Йонпхьондо. У катері залишилося його взуття, з чого Міноборони Південної Кореї робить висновок, що він намагався втекти уплав від якоїсь небезпеки. Ймовірно, у ніч на 22 вересня його виявив північнокорейський патруль — чоловіка застрелили, а потім, як стверджують військові Південної Кореї, «за наказом вищого командування» тіло спалили на острові.

Південна Корея заявила, що вбивство було «злочином проти людяності», і закликала Північну Корею вибачитися і вжити заходів для запобігання повторенню подібних інцидентів у майбутньому.

Посилаючись на джерела в розвідці, військові заявили, що чоловіка спочатку допитали за 38 км від місця зникнення, а потім стратили.

Головнокомандувач Збройних сил США в Південній Кореї раніше заявляв, що військовим КНДР наказали «стріляти на ураження», щоб запобігти проникненню коронавірусу в країну. Ймовірно, з цієї причини тіло чоловіка спалили.

Пхеньян звинувачення відкидає.

Нагадаємо, що Північна Корея припинила міжурядовий та військовий телефонний зв’язок з Південною Кореєю в рамках повного розриву контактів.