КНДР раптово пом’якшила риторику щодо Кореї та навіть відклала військові плани. Ніхто не знає чому

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
КНДР раптово пом’якшила риторику щодо Кореї та навіть відклала військові плани. Ніхто не знає чому

Inter-Korean Summit Press Corps / Pool via Bloomberg

КНДР вирішила відкласти плани нападу на Корею після серії агресивних заяв і кроків, що містили прямі погрози, підрив офісу зв’язку між країнами та встановлення на кордоні величезних гучномовців для поширення пропаганди.

Про це повідомляє Reuters.

Наразі достеменно невідомо, чому КНДР пом’якшила свої позиції щодо Кореї. Державні ЗМІ повідомили про засідання військової комісії, на якій верхівка правлячої партії на чолі з Кім Чен Ином обговорила поточні справи та відклала військові плани.

Після цього військові КНДР познімали половину гучномовців на кордоні з Кореєю, які самі ж повісили кілька днів тому. Також з невідомих причин з урядових сайтів КНДР зникли статті з критикою Кореї.

Уряд Кореї, який уважно стежить за діями північного сусіда, вважає, що не буде відступати від дотримання міжкорейських домовленостей.

Рішення Кім Чен Ина відкласти військові плани може означати закінчення серії провокацій КНДР. Раніше Генштаб країни погрожував направити війська до спільних економічних і туристичних зон, а також до демілітаризованої зони, щоб перетворити кордон з північної сторони на «фортецю».

До сьогодні дії Пхеньяну виглядали як послідовне розірвання мирних угод, досягнутих між Кореями у 2018 році. Експерти вважають, що хоч риторика КНДР щодо Кореї дивним чином пом’якшилась, ніхто не знає, до чого це призведе в майбутньому.