Криза на Корейському півострові: міністр Південної Кореї з обʼєднання подав у відставку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Криза на Корейському півострові: міністр Південної Кореї з обʼєднання подав у відставку

YouTube / United States Institute of Peace

Південнокорейський міністр з питань обʼєднання Кім Йон Чхоль подав у відставку на тлі кризи у стосунках з Північною Кореєю.

Про це пише CNN.

Міністр заявив журналістам, що бере на себе «всю відповідальність за погіршення міжкорейських відносин» і що він «жалкує про те, що не зміг виконати вимогу багатьох корейців, а також сподівається на мир і процвітання на Корейському півострові».

Зазначається, що Міністерство обʼєднання є південнокорейським державним органом, який керує відносинами з Північною Кореєю. Кім очолив відомство у квітні минулого року, і йому доручили почати переговори з Пхеньяном, які застопорилися після трьох самітів у 2018 році.

Адміністрація президента Південної Кореї виступила з критикою заяв Пхеньяна. Як передає Reuters, Сеул назвав заяви сестри північнокорейського лідера Кім Чен Ина «дуже грубим і безглуздим вчинком», який докорінно підірвав довіру між лідерами двох країн. Там додали, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін більше не має наміру миритися з такою поведінкою Пхеньяна.

  • 16 червня КНДР підірвала на кордоні з Південною Кореєю офіс звʼязку і пригрозила ввести в демілітаризовану зону своїх військових.
  • Днями Пхеньян розірвав усі лінії звʼязку з Сеулом, оскільки той дозволяє біженцям з Півночі відправляти додому флешки з кіно та листівки з антирежимною агітацією на повітряних кулях.
  • На початку травня на межі між Кореями сталася стрілянина — з боку Північної Кореї зробили кілька пострілів у бік прикордонників Південної.