Кім Чен Ин після чуток про хворобу знову з’явився на публіці. Він відвідав постраждалі від тайфуну регіони

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав постраждалі від тайфуну західні регіони країни. Це відбулося на тлі чергових чуток про його хворобу.

Про це пише північнокорейське інформагентство KCNA.

На опублікованих фото видно, як Кім інспектує пошкоджені тайфуном поля із кукурудзою. На фото сам він без маски, але його оточення їх наділо. Агентство не зазначає, коли саме були зроблені фотографії, але тайфун «Баві», який також зачепив і Південну Корею, вдарив по Корейському півострову вранці четверга, 27 серпня.

До того КНДР постраждала від тривалих дощів, які спричинили серйозні паводки в країні. Кім доручив своїм підлеглим «мінімізувати шкоду» та запровадити заходи для підтримки сільського господарства.

  • Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин делегував частину обовʼязків своїм помічникам, зокрема сестрі Кім Йо Чжон, яка очолює партійний відділ пропаганди. Про це стало відомо від розвідки Південної Кореї.
  • У квітні цього року, коли Кім Чен Ин зник із поля зору державних медіа та зʼявилися чутки про його хворобу чи смерть, японська газета Yomiuri з посиланням на власні джерела назвала Кім Йо Чжон наступницею диктатора.