Трамп уперше після інфікування коронавірусом виступив перед прихильниками і розповів про самопочуття

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Трамп уперше після інфікування коронавірусом виступив перед прихильниками і розповів про самопочуття

Jabin Botsford / The Washington Post via Getty Images

Президент США Дональд Трамп, який на початку жовтня заразився коронавірусом, уперше після госпіталізації виступив із промовою з балкона Білого дому перед багатотисячним натовпом.

Відео виступу транслювала пресслужба резиденції глави США у Periskop.

«Хочу сказати, що почуваюся чудово... Дякую всім за ваші молитви», — заявив Трамп.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.
  • Напередодні Трамп, будучи хворим на коронавірус, залишив військово-медичний центр Волтера Ріда, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Тепер кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.
  • Трамп повернувся в Білий дім 6 жовтня. Йому прописали препарат «Ремдесивір». 7 жовтня у Трампа виявили антитіла.
  • Штаб Трампа пропонує провести другі дебати 22 жовтня. На тиждень він пропонує зсунути дату третіх дебатів — із 22 на 29 жовтня.
  • 8 жовтня комісія з дебатів повідомила, що друга зустріч між Трампом і кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом відбудеться 15 жовтня онлайн. Президент відмовляється брати участь у таких дебатах.
  • 9 жовтня лікар Трампа запевнив, що американський лідер завершив курс лікування від коронавірусу й може проводити публічні зустрічі та брати участь у дебатах.