В Азербайджан прилетів глава МЗС Туреччини. Він відкидає заклики інших країн до припинення вогню у Нагірному Карабаху

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Азербайджан 6 жовтня на переговори з президентом країни прилетів глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. Він заявив, що Туреччина всіляко підтримує Азербайджан у війні за Нагірний Карабах — і на полі бою, і на дипломатичному фронті. Про це повідомляє російська служба BBC з посиланням на азербайджанське агентство.

«За Азербайджаном — моральна правда і міжнародне право, ми всюди в світі підтримуємо цю боротьбу за праве діло, ми — з Азербайджаном в його боротьбі на полі бою і за столом переговорів», — заявив Чавушоглу.

Глава МЗС знову відкинув заклики інших держав до припинення вогню і переговорів. Він заявив, що переговори про врегулювання в Карабаху тривали 30 років без будь-яких результатів. При цьому Чавушоглу закликав інші країни підтримати Азербайджан.

6 жовтня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про знищення центрального складу зброї та боєприпасів Вірменії у селі Баллиджа.

«В результаті точного вогню азербайджанської армії був знищений центральний склад зброї і боєприпасів противника в населеному пункті Баллиджа», — цитує повідомлення Міноборони Интерфакс.

Раніше «Новая газета» писала, що турецька сторона вербує сирійських найманців для допомоги Азербайджану у війні.

Раніше МЗС Росії заявило, що в зону бойових дій в район Північного Карабаху перекинули найманців із Лівії і Сирії для участі в азербайджано-вірменському конфлікті. Але не уточнює, яка саме зі сторін конфлікту залучає найманців. При цьому, Москва засуджує допомогу і підтримку Туреччиною азербайджанської сторони, але сама не готова надавати Вірменії військову допомогу.

У Міністерстві закордонних справ Азербайджану, коментуючи заяву Росії про перекидання найманців, стверджували, що «з Близького Сходу їх залучає Єреван».