Азербайджан заявив про взяття понад пʼяти сіл в Нагірному Карабаху. Сторони назвали втрати одна одної

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військові Азербайджану взяли під контроль низку сіл в районі Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє Міноборони країни і президент Ільхам Алієв.

Військове відомство повідомило, що 3 жовтня в ході тяжких боїв були взяті села Суговушан і Талиш Тертерського району, село Ашаги Абдуррахманли Фюзулінського району, а також села Мехділі, Чахирли, Ашаги Маралян, Шейбі та Гуйджаг Джебраїльського району.

У мережі зʼявилося відео з села Суговушан, де військовий підняв азербайджанський прапор.

Вірменія поки не відреагувала на повідомлення про взяття населених пунктів. Міноборони Вірменії тим часом опублікувало кілька відео з передової і вказало, що обстановка була відносно стабільною і напруженою.

Також вірмени повідомили про втрати противника. За їхніми даними, від 27 вересня, коли почалися запеклі бої, знищені 123 безпілотники, 355 танків та 2 745 військових.

Про свої втрати вірмени повідомляють не щодня. 3 жовтня Міноборони опублікувало список з 51 вбитого військового. Багато з них 2000 року народження. До цього список загиблих публікувався 30 вересня. У ньому було 23 прізвища.

Азербайджан також оновив список успіхів.

З 27 вересня знищено 230 танків, 250 різних артустановок і один комплекс С-300. Втрати живої сили противника не названі, але в минулих звітах вказувалося, що вбиті понад 2 300 військових. Свої втрати Азербайджан не називає.