Журналістів Соколову і Бутусова викликали на допит до Державного бюро розслідувань у «справі вагнерівців»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Державне бюро розслідувань викликало українських журналістів Яніну Соколову та Юрія Бутусова на допит у справі про зрив спецоперації із затримання «вагнерівців».

Про це вони повідомили на своїх сторінках у Facebook, запевнивши, що прийдуть на допит.

«Мене викликають на допит у ДБР. Вагнергейт. Якщо ви думаєте, що це з приводу пошуку імені високопосадовця, який зірвав спецоперацію щодо «вагнерівців», то ви помиляєтеся. Шукають тих, хто розголосив «секретні відомості», — написала Соколова.

На думку журналістки, повістка з ДБР свідчить, що спецоперація все-таки була, хоча представники чинної влади це заперечували.

«За цей місяць до мене ніхто з правоохоронних органів не звертався з проханням надати матеріали цих плівок. «Флешка» з доказами вбивств і «бізнесу на крові» цих «російських тварюк» нікого чомусь не зацікавила», — додала вона.

Зі свого боку Бутусов назвав розслідування не провалу операції, а витоку документів після її провалу «парадоксом».

«Витік документів — злочин, а провал операції — поки ні. Звісно, я скажу всі ключові факти, щоб у справі опинилися всі реальні учасники та свідки наради в ОП напередодні провалу операції, щоб дали свідчення всі — включно з президентом Володимиром Зеленським, главою ОП Андрієм Єрмаком, начальником комітету з розвідки Русланом Демченком, заступником голови ОП Романом Машовцем, начальником ГУР МО Василем Бурбою, першим заступником голови СБУ Русланом Баранецьким, секретарем президента Марією Левченко. Думаю, це допоможе якнайшвидшому створенню Тимчасової слідчої комісії ВР», — зазначив він.