«Щось важливе вони вивезли». Кремль звинуватив соратників Навального у приховуванні доказів після отруєння

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Щось важливе вони вивезли». Кремль звинуватив соратників Навального у приховуванні доказів після отруєння

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Речник президента Росії Дмитро Пєсков звинуватив соратників опозиційного політика Олексія Навального у приховуванні доказів після його отруєння. Про це він заявив в інтерв’ю «Эхо Москвы».

«Розумієте, річ у тім, що ми до цього чули заяви про те, що супроводжуючі особи разом з пацієнтом [Пєсков не називає Навального по прізвищу з моменту отруєння] вивезли велику кількість доказів […] Ми не знаємо, що вони ще вивезли, але знаємо однозначно, що щось важливе вони вивезли. Те, в чому явно відчувають необхідність ті, хто займається перевірочними діями […] Тут треба зрозуміти: свідомо намагаються приховати якісь докази чи несвідомо, що за цим стоїть», — сказав Пєсков, додавши, що через це у слідчих є брак доказів.

Також він скаржиться і на брак інформації з Німеччини: «На жаль, ми, як і раніше, також маємо проблеми з отриманням інформації від наших візаві, перш за все з Німеччини. Тому є певні проблеми з отриманням даних, вони, безумовно, ускладнюють всі слідчі дії».

Речник Путіна також відповів про продовження дослідчої перевірки, яка мала завершитися максимум через 30 днів, але триває і досі. Він сказав, що це «напевно контролюють самі правоохоронні органи».

Також представник Кремля прокоментував вимогу Навального повернути йому одяг, вилучений після госпіталізації в Омську, так як це важливий речовий доказ. «Ви знаєте, при всій повазі до пацієнта, ми одягом не займаємося. Не наш профіль», — сказав Пєсков.