Підіймається сходами та думає. Російський опозиціонер Навальний розповів, як одужує від отруєння

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого отруїли «Новачком», розповів, як проходить його відновлення. Відповідний допис він зробив в Instagram.

Зараз Навальний не може самостійно налити води або взяти в руки телефон, але ще донедавна він не міг розмовляти й нікого не впізнавав.

«Щоранку до мене приходив лікар і говорив: “Олексію, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово”. Це викликало в мене розпач, бо хоч я вже й розумів загалом, що хоче лікар, але не розумів, де брати слова. В якому місці голови вони виникають? Де знайти слово і як зробити так, щоб воно щось означало? Все це було незрозуміло. Втім, як висловити свій відчай, я теж не знав, і тому просто мовчав», — розповів Навальний.

За його словами, зараз він — хлопець, у якого тремтять ноги, коли він іде по сходах, проте який думає: «О, це ж сходи! Ними піднімаються. Мабуть, треба пошукати ліфт».

Політик зазначив, що лікарі з «Шаріте» перетворили його з «технічно живої людини» на людину, в якої є шанси знову швидко гортати Instagram і без роздумів розуміти, де ставити лайки.