Навальний опублікував перший запис у своєму блозі після отруєння. Вимагає повернути одяг, в якому його госпіталізували в Омську

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Навальний опублікував перший запис у своєму блозі після отруєння. Вимагає повернути одяг, в якому його госпіталізували в Омську

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував перший запис на своєму сайті через місяць після отруєння «Новачком».

«Пройшов рівно місяць відтоді, як мене намагалися вбити бойовою отруйною речовиною. Дві незалежні лабораторії у Франції і Швеції і спецлабораторія Бундесверу підтвердили наявність «Новачка» в і на моєму тілі. Однак в російській політичній і юридичній реальності нічого цього не існує», — написав політик.

Навальний наголосив, що в Росії досі не розпочали кримінальну справу за фактом отруєння, а триває лише «дослідча перевірка за фактом госпіталізації». «Таке враження, що я не в кому впав у літаку, а послизнувся в супермаркеті і зламав ногу», — написав Навальний.

Політик вимагає повернути йому одяг, в якому він був у день отруєння 20 серпня, наголошуючи, що це дуже важливий речовий доказ.

«30 днів «дослідчої перевірки» були використані для того, щоб приховати цей найважливіший доказ. Перед тим, як вирішити мене відвезти до Німеччини, весь одяг з мене зняли і відправили абсолютно голого. З урахуванням того, що на моєму тілі «Новачок» був виявлений, і контактний спосіб зараження досить імовірний, мій одяг […] Відведені за законом 30 діб дослідчої перевірки минули. Я вимагаю, щоб мій одяг акуратно упакували в целофановий пакет і повернули мені», — наголосив він.

У пресслужбі регіонального МОЗ Росії заявили, що у омських медиків немає одягу Навального, його вилучили слідчі органи в рамках перевірки.

Навальний також опублікував в Instagram допис, в якому подякував своїй дружині Юлії за підтримку та розповів про перші спогади після виходу з коми. «Юля, ти мене врятувала, і нехай це впишуть у підручники з нейробіології», — написав політик.

Раніше опозиціонер розповідав у соцмережі, як проходить його відновлення.