Суддя Вовк розповів про конфлікт з Порошенком. У експрезидента заявили, що той «переплутав», і кивають на Зеленського

Автори:
Оксана Коваленко, Олег Панфілович
Дата:
Суддя Вовк розповів про конфлікт з Порошенком. У експрезидента заявили, що той «переплутав», і кивають на Зеленського

Петро Порошенко / Flickr

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що його стосунки з пʼятим президентом Петром Порошенком зіпсувалися, оскільки він «не піддавався на умовляння» колишнього голови держави.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

Вовк вважає, що саме Порошенко завадив йому у 2017 році стати суддею Верховного суду. «Адміністрація і особисто Петро Олексійович схвалював усі списки і погоджував зі своїми представниками в кваліфкомісії. Звідки я це знаю? Це питання, в тому числі, піднімали на якихось зустрічах із ним. Мені сказали, мовляв, у тебе все добре йде, але ми тебе там не бачимо», — розповідає Вовк. Він упевнений, що боротися з ним Порошенку допомагало НАБУ.

За словами голови ОАСК, конфлікт почався взимку 2019 року. «Я не піддавався на умовляння Петра Олексійовича, Філатова і тому подібних персонажів. У мене була втома від них, а вони подумали, що я їх не чую, і вирішили зробити так, щоб я не допрацював каденцію. Тому Порошенко дав доручення Вищій кваліфкомісії провести оцінку суддів», — розповів Вовк «Бабелю».

Врешті оцінювання більшості суддів Окружного адмінсуду так і не провели, на думку Вовка — з вини ВККС. Оцінювання призначили на літо 2018 року і потім на прохання Вовка кілька разів переносили. Врешті іспити призначили на квітень 2019 року. Проте судді ОАСК почали подавати довідки про хвороби.

«У мене стресова робота, тиск скаче. При цьому я бачу, що проти мене вчиняються протиправні дії. Я що, повинен закрити очі на свої захворювання? Краще піду полікуюся», — пояснив поведінку підлеглих Вовк.

«Бабель» звернувся до Порошенка з питаннями про відносини з Вовком, але отримав тільки один лист-відповідь: «Суддя Вовк, за нашими джерелами, дійсно неодноразово відвідував Банкову. Однак, очевидно, переплутав час — це відбувалося у 2019—2020 роках, за президентства Зеленського».