Лавров несподівано скасував візит до Німеччини. У МЗС РФ причиною назвали те, що на переговори відводиться «лише півтори години»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Лавров несподівано скасував візит до Німеччини. У МЗС РФ причиною назвали те, що на переговори відводиться «лише півтори години»

Mariusz Cieszewski / Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров скасував запланований на 15 вересня візит до Берліну.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС РФ 14 вересня.

Причиною скасування візиту в міністерстві назвали зміни у графіку міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса, про які німецька сторона повідомила ще 3 вересня.

«Первісна і основна мета поїздки Сергія Лаврова до столиці Німеччини виявилася неактуальною, а запропонований формат двосторонніх переговорів — сильно урізаним — на двосторонні переговори відводиться лише півтори години», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього у МЗС зазначили, що зважаючи на важливість та успішне завершення «перехресного року Лавров направить вітання учасникам церемонії його закриття».

Тим часом в інтервʼю RTVI Лавров заявив, що «західні партнери перейшли всі рамки розумного і змушують Росію зізнатися в отруєнні Навального».

«Нам кажуть, ви не вірите німецьким фахівцям Бундесверу? Як таке може бути? Ці висновки підтверджені французами і шведами. Загадкова історія», — сказав він.