В Офісі генпрокурора підтвердили, що повідомили про підозри «вагнерівцям»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Офісі генпрокурора підтвердили, що повідомили про підозри «вагнерівцям»

Пресслужба прокуратури Автономної республіки Крим

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов у відповіді на інформаційний запит депутату від «Слуги народу» Гео Леросу повідомив про вручення 28 підозр затриманим у Білорусі членами «ПВК Вагнера».

Відповідь на запит депутат опублікував у Facebook.

Мамедов зазначив, що підозри підготували у рамках кримінального провадження 42014000000000457 у судовому реєстрі. Це провадження відкрили ще 31 травня 2014 року «за фактом розвʼязання та ведення представниками влади Російської Федерації і Збройних сил Російської Федерації та іншими особами за попередньою змовою групою осіб агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки».

Водночас через «недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування» Мамедов не уточнив, коли саме підозри підготували та підписали.

Зазначимо, що 10 вересня колишній генеральний прокурор Юрій Луценко давав пресконференцію, на якій заявляв, що 29 липня, у ніч проти початку імовірної операції, слідчий СБУ і прокурори ГПУ підготували на всіх 26 «вагнерівців» підозри.

«Це готовий документ про підозру, який мали вручити терористам, живим чи неживим, у момент їхнього перебування на українській території. Термін вручення підозри — не більше доби. Тому 29-го в ніч вона написана, а 30-го вона мала бути в руках живих чи неживих терористів», — заявляв Луценко.

12 вересня в інтервʼю Савіку Шустеру генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляла, що про спецоперацію їй нічого не відомо.