Держсекретар США Помпео натякнув на причетність високопосадовців Росії до отруєння Навального. У МЗС РФ назвали його заяву «голослівною»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Держсекретар США Помпео натякнув на причетність високопосадовців Росії до отруєння Навального. У МЗС РФ назвали його заяву «голослівною»

MItya Aleshkovskiy / Wikimedia

Російського опозиційного політика Олексія Навального могли отруїти за наказом російських високопосадовців.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео в радіопередачі Бена Шапіро, пише Reuters.

«Є значна ймовірність того, що це дійсно прийшло від високопоставлених російських чиновників», — сказав він.

За словами Помпео, США нині думають, як відреагувати на інцидент.

«Я думаю, що світ подорослішав і прийшов до розуміння того, що так нормальні країни не вчиняють, і це буде дорого коштувати росіянам. Ми зробимо все можливе з нашого боку, щоб знизити ризик того, щоб подібні речі відбувалися знову», — сказав він.

Своєю чергою глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав звинувачення в можливій причетності російських посадовців «голослівними», порівнявши їх із отруєнням колишнього радянського розвідника Сергія Скрипаля у Солсбері та збиттям малайзійського «Боїнга» рейсу MH17 у небі над Донбасом, пише Интерфакс.

«Ми звикли до голослівних звинувачень. І коли офіційний представник уряду Німеччини заявляє, що запит Генеральної прокуратури Росії переданий в органи незалежної юстиції і тому німецький уряд вже нічого зробити не може, але паралельно вимагає від нас провести розслідування, це нагадує ті прецеденти, які були створені нашими західними колегами і після отруєння в Солсбері, і повторює історію, яка склалася з трагедією малазійського «Боїнга», — заявив він.

За словами Лаврова, Росія в обох випадках «не відмовлялася від співпраці в розслідуванні та надавала необхідну інформацію».

«Нам відповідали так: ми маємо на увазі під співпрацею з російської сторони необхідність для вас визнати свою провину», — зазначив російський міністр.