ЗМІ пишуть, що Навальний повністю прийшов до тями, а його охорону посилили. Прессекретарка політика говорить про неточності

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Німецькі та російські ЗМІ повідомляють, що опозиційний політик Олексій Навальний повністю прийшов до тями після отруєння нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок», а в клініці Шаріте, де він знаходиться, посилили охорону.

Про це повідомляють Insider та Der Spiegel спільно з Bellingcat.

За їхніми даними, Навальний прийшов до тями у вівторок, 8 вересня. Його стан здоровʼя кращий, ніж можна було очікувати в такій ситуації. Джерела стверджують, що, за даними лікарів, Навальний майже повністю відновився психічно, а фізично — на 90%. При цьому він усе памʼятає. Згідно з інформацією від Bellingcat і Der Spiegel, Навальний знову може говорити і, ймовірно, може згадати подробиці на борту літака з Томська в Москву.

Виходячи з цього німецькі спецслужби посилили охорону і готуються не тільки до фізичної загрози щодо політика, а й до «дезінформаційного шторму». «Для зустрічі з Навальним треба подолати три кордони охорони. Найвищий рівень безпеки був введений вчора [9 вересня] після того, як стало зрозуміло, що Навальний усе памʼятає», — йдеться в матеріалі Insider.

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш, однак, стверджує, що матеріали ЗМІ, зокрема стаття Insider, перебільшені і мають неточності. «У звʼязку з останніми матеріалами про Олексія: про те, що він приходить до тями і реагує на оточуючих, ми повідомляли ще в понеділок, але в основному стаття дуже сильно перебільшена і містить багато фактичних неточностей», — написала вона в Twitter.

Поліція Берліну, своєю чергою, заявила РИА Новости, що не знає, звідки у ЗМІ дані про посилену охорону. «Ми не знаємо, звідки у Spiegel ці дані. Заходи безпеки ми не коментуємо принципово», — сказав працівник поліції. У відомстві обіцяють надати інформацію пізніше.