Постраждалий від «Новачка» британський поліцейський розкритикував реакцію британського уряду на отруєння Навального

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Постраждалий від дії отрути «Новачок» під час отруєння Скрипалів британський поліцейський Нік Бейлі загадково відреагував на заклики британського уряду до прозорого розслідування отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Відповідну реакцію він опублікував у Twitter.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон 2 вересня заявив, що російський уряд повинен пояснити, що сталося з Навальним після того, як стало відомо, що його отруїли «Новачком».

Сам Бейлі у відповідь на публікацію Джонсона написав: «Я так багато хочу сказати про цей твіт. Але я не можу і не буду».

Його реакція здивувала британців, а дружина Бейлі зазначила: «Правосуддя — це добре. Вчинки свідчать краще, ніж слова». Через деякий час вона пояснила, що її чоловік мав на увазі.

«Минуло майже два з половиною роки після подій в Солсбері, але Дон і її сімʼя не отримали правосуддя, так само як і Скрипалі, Чарлі або ми. І ось це сталося знову. Схоже, для винних немає жодних наслідків. Уряд правильно засуджує ці дії, але невже через два з половиною роки про це забудуть? Ось як це виглядає для нас», — пояснила жінка.

Згодом через таку бурхливу реакцію вирішив пояснити свою позицію і сам Бейлі. Він повідомив, що не володіє жодною інформацією у цій справі, а якби й володів, то не міг би її сказати, тому що є поліцейським.

«Мої погляди засновані на тому, що я жертва, і повністю належать мені. Озираючись назад, мені шкода, що я написав такий неоднозначний твіт. Емоції взяли верх наді мною вчора ввечері», — підкреслив поліцейський.