У «ЄС» заявили, що мають документальні підтвердження планування СБУ «вагнерівської» спецоперації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв оприлюднив документи, які начебто підтверджують, що саме Служба безпеки України проводила спецоперацію з виманювання «вагнерівців» до України через Білорусь.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, який транслювали на сторінці політсили у Facebook.

Ар’єв опублікував відповідь СБУ на своє звернення, в якому йдеться про те, що спецслужби встановили діяльність у Росії незаконного збройного формування «ПВК МАР». Їхнім вербуванням займалася особа на ім’я «Сергій Петрович». За словами Ар’єва, це був оперативний співробітник СБУ. Також було встановлено анкетні дані 40 осіб.

Арʼєв показав і протоколи низки оглядів, які були підписані слідчими СБУ. Там містяться розшифровки нібито перемовин між співробітниками СБУ та найманцями «ПВК Вагнера».

Volodymyr Ariev / Facebook

Volodymyr Ariev / Facebook

Volodymyr Ariev / Facebook

У «ЄС» заявили, що вимагають створити тимчасову слідчу комісію через зрив цієї спецоперації після повідомлення про неї Офісу президента. Також нардеп Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в Раді хочуть зареєструвати звернення до інших парламентів з метою визнати різні приватні військові компанії в Росії терористичними організаціями.