Отруєння Навального: високопоставлений прихильник Меркель вимагає санкцій проти «режиму Путіна»

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Отруєння Навального: високопоставлений прихильник Меркель вимагає санкцій проти «режиму Путіна»

Wikipedia

Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики і член правлячої партії ХДС Норберт Реттген виступив за нові консолідовані санкції країн Європейського Союзу щодо РФ і «режиму Путіна» через отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального речовиною з групи «Новачок». Він також запропонував переглянути угоди з Москвою в рамках «Північного потоку — 2».

Із заявою про необхідність нових санкцій Реттген, який є послідовним критиком політики російської влади, виступив в ефірі телеканалу ARD, передає BBC.

Він закликав переглянути угоду Росії і Німеччини про будівництво газопроводу «Північний потік — 2», але не став уточнювати суть своєї пропозиції. При цьому Реттген виступив за посилення санкцій Євросоюзу стосовно Росії після отруєння Навального.

«Сьогодні ми знову зіткнулися з брутальної реальністю путінського режиму, який зневажає людей», — зазначив він.

Норберт Реттген

Tim Reckmann / Flickr

Політик наголосив на послідовності російської влади і дорікнув Європі в тому, що вона закриває очі на злочини Москви.

«Питання в тому, чи будуть і надалі європейці сидіти, склавши руки? Якщо так, то нас не сприйматимуть всерйоз», — підсумував він, підкресливши, що в такому разі Путін буде і далі нападати на своїх політичних опонентів.

Реттген вважається одним з кандидатів на пост федерального канцлера Німеччини, який до 2021 року буде займати Ангела Меркель. Він послідовно критикує політику російської влади і виступає за посилення санкцій відносно Москви.