«Куди б не привели докази». США пообіцяли притягнути до відповідальності отруйників Навального, Лондон вимагає від Росії «правди»

Автори:
Костя Войтенко, Катерина Кадакова
Дата:
«Куди б не привели докази». США пообіцяли притягнути до відповідальності отруйників Навального, Лондон вимагає від Росії «правди»

Кира Ярмыш / Twitter

Офіційні особи США, Великої Британії та ЄС відреагували на заяву німецького уряду про те, що російський опозиційний політик Олексій Навальний був отруєний хімічною речовиною з групи «Новачок». Вони зажадали від Москви розповісти «правду» про цю справу і покарати винних.

Позицію адміністрації Дональда Трампа озвучив представник Ради нацбезпеки США Джон Улліот. За його словами, Білий дім висловив «глибоку стурбованість» повідомленням німецької влади і пообіцяв покарати винних, «куди б не привели» докази.

«Російський народ має право висловлювати свої погляди мирно, не побоюючись відплати будь-якого роду, і тим більше не з застосуванням хімічних засобів», — зазначив він.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також закликала притягнути до відповідальності всіх, хто стоїть за отруєнням Навального. Сам замах вона назвала «огидним і боягузливим».

Очільник МЗС Великої Британії Домінік Рааб, своєю чергою, прямо звернувся до російської влади. «Перед урядом Росії стоїть чітке запитання, на яке він має дати відповідь. Він повинен розповісти правду про те, що сталося з паном Навальним», — зазначено в заяві голови зовнішньополітичного відомства.