Тихановська створює координаційну раду для передачі влади і готова до діалогу з Лукашенком

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Тихановська створює координаційну раду для передачі влади і готова до діалогу з Лукашенком

Misha Friedman / Stringer

Опозиційна екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська після оголошення остаточних результатів виборів ініціювала створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади. Про це йдеться в її заяві, оприлюдненій штабом.

За словами Тихановської, до ради можуть увійти представники від громади, відомі білоруси. «До цієї координаційної ради повинні увійти всі, хто зацікавлений в діалозі та мирній передачі влади: трудові колективи, партії, профспілки та інші організації громадянського суспільства», — підкреслила вона.

Тихановська знову наголосила, що готова до діалогу з владою та закликала міжнародне співтовариство допомогти в його організації.

14 серпня Центральна виборча комісія Білорусі оголосила остаточні результати виборів президента. Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів, Тихановська — 10,1%. Штаб опозиціонерки відмовляється визнавати результати голосування.

Тихановська у своєму другому відеозверненні закликала мерів білоруських міст організувати мирні масові зібрання 15 і 16 серпня.