«Ми зробили неможливе». Світлана Тихановська записала нове відеозвернення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Ми зробили неможливе». Світлана Тихановська записала нове відеозвернення

Natalia Fedosenko / Contributor

Конкурентка президента Білорусі Олександра Лукашенка, опозиційна екскандидатка на президентських виборах Світлана Тихановська записала нове відеозвернення, в якому закликала мерів білоруських міст організувати мирні масові зібрання 15 і 16 серпня.

Вона наголосила, що на тих дільницях, де комісії чесно порахували голоси на виборах президента, її підтримка становила 60—70%, а на одній з дільниць — 90%.

«За останні кілька місяців ми зробили неможливе. Ще пів року тому ніхто не вірив, що білоруси зможуть обʼєднатися і сказати «ні» старій владі. Але це сталося. […] Я хочу сказати спасибі кожній людині, кожному виборцю, які проголосували за мене, за зміни в нашій країні. І нас, прихильників змін, більшість. Цьому є документальне підтвердження — копії протоколів. […] Білоруси ніколи більше не захочуть жити з колишньою владою», — наголосила вона.

Тихановська також закликала владу зупинити насильство на вулицях і піти на діалог. «Ми завжди говорили про те, що захищати наш вибір потрібно тільки у законний, ненасильницький спосіб. А мирний вихід громадян на вулиці влада перетворила на криваву бійню. […] Нам потрібно зупинити насилля на вулицях білоруських міст. Я закликаю владу зупинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів 15—16 серпня виступити організаторами мирних масових зборів у кожному місті», — підкреслила опонентка Лукашенка.

Вона подякувала всім, хто вийшов на бойкот і відмовився виконувати злочинні накази проти своїх громадян.

Тихановська також оголосила про збір підписів тих, хто голосував за неї на виборах 9 серпня. «Давайте разом захистимо наш вибір. Підпишіться за те, що ви голосували за мене. Будь ласка, не залишайтеся осторонь. Наші голоси повинні бути почутими», — наголосила екскандидатка.