Конкурентка Лукашенка Світлана Тихановська виїхала в Литву

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Конкурентка Лукашенка Світлана Тихановська виїхала в Литву

Natalia Fedosenko / Contributor

Головна конкурентка президента Білорусі Олександра Лукашенка — опозиційна кандидатка Світлана Тихановська виїхала з Білорусі й зараз перебуває в Литві.

Про це повідомив глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус у Twitter.

«Світлана Тихановська в безпеці. Вона в Литві», — написав він.

Напередодні у штабі Тихановської заявили, що їм невідомо про її місцеперебування. Увечері зʼявились повідомлення, що Світлану Тихановську утримують у будівлі Центрального виборчого комітету. Прессекретар кандидатки у президенти Анна Красуліна підтвердила, що Тихановська перебувала в будівлі ЦВК близько трьох годин з адвокатом, але вони були в різних кімнатах. Після цього вона вийшла з ЦВК, сказала: «Я прийняла рішення», і поїхала в невідомому напрямку. У штабі тоді заявили, що підтримують з нею звʼязок, але не знають, про яке рішення йдеться.

У день виборів, 9 серпня, Тихановська наголосила, що не планує виїжджати з країни. Цю заяву вона зробила після того, як її соратниця — Вероніка Цепкало покинула Білорусь.

10 серпня у КДБ Білорусі повідомили, що на Тихановську готували замах, але йому запобігли.

За попередніми офіційними результатами виборів, Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у Світлани Тихановської — 9,9% голосів.