У штабі Тихановської заявили, що не знають, де вона

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У штабі Тихановської заявили, що не знають, де вона

Veronica Tsepkalo / Facebook

Увечері 10 серпня зʼявились повідомлення, що головну конкурентку Олександра Лукашенка, опозиційну кандидатку Світлану Тихановську утримують у будівлі Центрального виборчого комітету. Про це її прихильники повідомили у Telegram-каналі (повідомлення згодом видалили).

«Світлана зайшла туди залишити документи. Адвокат вийшов, а вона — ні», — йдеться в повідомленні.

«Радыё Свабода» повідомляє, що Тихановська разом з адвокатом о 16:00 увійшли до будівлі ЦВК, щоб зареєструвати скаргу щодо порушень на виборах. За три години адвокат вийшов і повідомив, що з Тихановською спілкувалися представники державних органів, він на зустрічі не був. Адвокат зазначив, що опозиціонерка вийшла з будівлі через інший вхід.

Прессекретар кандидатки у президенти Анна Красуліна підтвердила виданню, що Тихановська перебувала в будівлі ЦВК близько трьох годин з адвокатом, але вони були у різних кімнатах. Після цього вона вийшла з ЦВК, сказала: «Я прийняла рішення», і поїхала в невідомому напрямку. Зараз штаб підтримує з нею звʼязок, але не знає, про яке рішення йдеться. Також їм невідомо місцеперебування Тихановської.

Водночас ЦВК Білорусі стверджує, що Тихановська пішла з будівлі комісії після того, як подала скаргу на підсумки виборів. «Белсат» повідомляє, що інформація про її утримання «може бути провокацією».