Суперниця Лукашенка Тихановська оскаржуватиме результати голосування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суперниця Лукашенка Тихановська оскаржуватиме результати голосування

Misha Friedman / Stringer

Головний опонент Олександра Лукашенка на виборах президента, Світлана Тихановська заявила, що її штаб оскаржуватиме результати голосування.

Про це повідомляє Sputnik Білорусь.

На пресконференції, організованій штабом Тихановської, озвучили інформацію від декількох виборчих комісій. За результатами підрахунку, кандидатка випереджає конкурентів у три-чотири рази. Соратниця Тихановської Марія Колеснікова повідомила, що штаб не довіряє даним екзіт-полів. За її словами, у штабі їх вважають непрозорими.

«Ми будемо чекати офіційних результатів і обовʼязково направимо скаргу, щоб відстояти свої права», — заявила Колеснікова.

  • 9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. Одразу після завершення голосування правоохоронці почали затримувати протестувальників біля будівель виборчих дільниць.
  • За даними національного екзит-полу, за Олександра Лукашенка проголосували 79,7% виборців, а за Світлану Тихановську — 6,8%.
  • Після оголошення результатів екзит-полів у Мінську почалося кілька акцій протесту. Протестуючі навіть почали зводити барикади в центрі столиці.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.