Міліція почала затримувати в Білорусі присутніх біля виборчих дільниць людей, зокрема журналістів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Білорусі правоохоронці почали затримувати учасників протесту біля будівель виборчих дільниць, де проходило голосування на виборах президента.

Про це повідомляє Telegram-канал «Мая краіна Беларусь».

«Омонівці жорстко вʼяжуть виборців біля дільничної виборчої комісії № 28 Партизанського району м. Мінськ. Люди просто хотіли проголосувати», — повідомляє канал.

Так само, як повідомляє російське агентство РИА Новости, затримання почалися у Вітебську. Також, за даними ЗМІ, міліція затримує протестувальників у Могильові.

Білоруська асоціація журналістів повідомила про затримання у Могильові журналістки видання TUT.BY Анжеліки Василевської. У Гродні міліція затримала журналістку TUT.BY Ольгу Комягіну. Саме ж видання TUT.by повідомило, що в Мінську затримали офіційного представника телеканалу «Белсат» у Білорусі Ірину Славнікову.

Раніше стало відомо, що противники Олександра Лукашенка після закінчення голосування на виборах вирішили зібратися біля виборчих дільниць, а потім влаштувати протестні акції в містах Білорусі.

  • 9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. У деяких містах Білорусі та столицях європейських держав вишикувалися довгі черги до виборчих дільниць — не всі бажаючі встигли віддати свій голос до завершення голосування.
  • Із самого ранку до Мінська стягують військову техніку. Ближче до вечора ОМОН перекрив центральну вулицю міста — проспект Незалежності. Головні будівлі оточили військові та спецтехніка.
  • Одразу після закриття виборчих дільниць опублікували результати національного екзит-полу. Згідно з ними, за Лукашенка проголосували 79,7% виборців, а за Тихановську — 6,8%.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.