У Мінську ОМОН перекрив центр міста. Очевидці публікують фото та відео з десятками силовиків та спецтехнікою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Мінську в день голосування на виборах президента до міста стягнули кілька десятків силовиків та військової техніки. ОМОН перекрив центральну вулицю міста — проспект Незалежності — по всьому периметру. Головні будівлі оточені військовими, деякі з них із службовими собаками.

Про це пишуть TUT.by, «Еврорадио». Очевидці публікують у соцмережах фото та відео.

ЗМІ повідомляють, що ближче до вечора доступу до проспекту немає. Співробітники міліції вишикувалися в ряд біля готелю «Мінськ» і на протилежному боці проспекту біля Головпоштамту.

Силовиків та спецтехніку фіксують і біля Адміністрації президента. Крім того, о 19:00 закрили центральні станції метро «Площа Леніна» та «Жовтнева».

Також очевидці повідомляють про автозаки за музеєм історії Великої вітчизняної війни. Це зовсім поряд зі стелою «Мінськ — місто герой», біля якої сьогодні планують зібратися протестувальники. Там раніше відбувся один із наймасовіших мітингів за останні кілька років із понад 60 тисячами людей, організований конкуренткою президента Білорусі Олександра Лукашенка — Світланою Тихановською.

«Радыё Свабода» повідомляє про силовиків та спецтехніку у різних частинах міста.

9 серпня в Білорусі проходять вибори президента. У ЦВК заявили, що станом на 17:00 явка виборців перевищила 73%. Раніше у комісії наголосили, що вибори можна вважати такими, що відбулися.

У низці міст Білорусі та у столицях європейських держав вишикувалися черги до виборчих дільниць. Зокрема, у Києві біля посольства Білорусі очікують близько 500 охочих проголосувати.

З самого ранку до Мінська стягують військову техніку. У різних містах жителі повідомляють про перебої з інтернетом — проблеми фіксують у роботі Telegram, Viber, YouTube та кілька популярних новиннх ресурсів.

«Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.

  • Чинний президент Олександр Лукашенко балотується на шостий термін. Його основний опонент — Світлана Тихановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського, який зараз перебуває в СІЗО.
  • Крім Лукашенка і Тихановської, на посаду президента претендують ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії «Говори правду» Андрій Дмитрієв та голова партії «Білоруська соціал-демократична Громада» Сергій Черечень.