У Мінську мітингувальники зводять барикади. Міліція намагається їх штурмувати, стріляючи гумовими кулями

Автори:
Олег Панфілович, Костя Войтенко
Дата:

У Мінську учасники акцій протесту почали зводити барикади.

Про це пише Telegram-канал «Беларусь головного мозга».

Для цього вони використовують сміттєві баки. Як передає TUT.by, силовики почали штурмувати барикади, які збудували на проспекті мітингувальники. До них попрямувала колона спецтехніки, включили водомети, використовують світлошумові гранати.

Кореспондентка телеканалу «Белсат», яка перебуває у Стели переможців повідомила про початок штурму барикад. За її словами, міліція використовувала водомети та світлошумові гранати.

За словами кореспондентки, ОМОН відтіснив протестувальників від барикад. Вона також додала, що міліція почала стріляти гумовими кулями, зокрема в бік людей, які з балконів спостерігали за тим, що відбувається.

Крім того, тисячі демонстрантів стягуються до Стели переможців у Мінську і до Палацу спорту, який розташований недалеко від неї. Учасники акції протесту йдуть проспектами Машерова і Переможців. Фото і відео демонстрантів публікують опозиційні Telegram-канали.

Безпосередньо біля Стели, за повідомленнями білоруських ЗМІ, перебувають до 10 тисяч осіб. Вони скандують: «Йди» і «Міліція з народом» на адресу ОМОНу, який перекрив вулиці та проспекти, що ведуть до місця протестів.

Із відстані у кілька кілометрів місце зіткнень біля Стели переможців виглядає так.

  • 9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. Одразу після завершення голосування й оголошення результатів екзит-полів правоохоронці почали затримувати протестувальників біля виборчих дільниць.
  • Після закриття виборчих дільниць у Мінську почалося кілька акцій протесту. Демонстрантів розганяє ОМОН, використовуючи перцевий газ.
  • За даними національного екзит-полу, за Олександра Лукашенка проголосували 79,7% виборців, а за Світлану Тихановську — 6,8%.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.