Конкурентка Лукашенка Тихановська заявила, що не планує залишати країну після виборів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Головна конкурентка президента Білорусі Олександра Лукашенка на виборах – опозиційна кандидатка Світлана Тихановська не планує виїжджати з країни. Її соратниця – колишня керівниця штабу незареєстрованого кандидата Віктора Бабарика Марія Колеснікова теж залишиться в країні.

Про це вони заявили після інформації про те, що ще одна їхня соратниця — Вероніка Цепкало покинула Білорусь, повідомляє TUT.by.

«Поки не планую», — відповіла Тихановська на запитання про можливий виїзд із країни.

Колеснікова розповіла, що в штабі дізналися про відʼїзд Цепкало дві години тому. «Вона в Москві, вона там планує проголосувати. Ми вважаємо, що кожен сам вибирає спосіб, як убезпечити себе і свою сімʼю, ми поважаємо її право», — наголосила вона.

  • 9 серпня в Білорусі проходять вибори президента. У ЦВК заявили, що станом на 15:00 явка виборців перевищила 65%. Раніше у комісії наголосили, що вибори можна вважати такими, що відбулися.
  • З самого ранку до Мінська стягують військову техніку. Очевидці публікують фото та відео.
  • Чинний президент Олександр Лукашенко балотується на шостий термін. Його основний опонент — Світлана Тихановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського, який зараз перебуває в СІЗО.
  • Крім Лукашенка і Тихановської, на посаду президента претендують ексдепутат Ганна Канопацька, лідер кампанії «Говори правду» Андрій Дмитрієв та голова партії «Білоруська соціал-демократична Громада» Сергій Черечень.