В інтернеті виклали нове звернення Тихановської із закликом «не виходити на площі», яке вона читає з папірця

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В інтернеті виклали нове звернення Тихановської із закликом «не виходити на площі», яке вона читає з папірця

В інтернеті з’явилося нове відеозвернення головної конкурентки президента Білорусі Олександра Лукашенка — опозиційної кандидатки Світлани Тихановської, яка виїхала з країни до Литви.

Відеоролик оприлюднили у провладному анонімному Telegram-каналі «Жовті сливи».

«Я закликаю вас до розсудливості та поваги до закону. Я не хочу крові та насильства. Я прошу вас не протистояти міліції, не виходити на площі, щоб не наражати свої життя на небезпеку. Бережіть себе і своїх близьких», — закликала Тихановська.

Як видно на відео, жінка читає своє «звернення» з папірця, а сама вона в тому ж одязі, в якому ходила до ЦВК напередодні.

В опозиційних каналах повідомляють, що відео, імовірно, було записано у ЦВК, де Тихановську утримували невідомі, — схожий інтерʼєр у кабінеті голови Центральної виборчої комісії Лідії Єрмошиної.

За словами представниці обʼєднаних штабів Марії Колесникової, Тихановська перебувала у кабінеті Єрмошиної з «двома високопосадовцями».

«На прохідній у ЦВК [Тихановську] зупинили, після довгих переговорів їх із Максимом Знаком [адвокат] і скаргою все-таки пропустили, відвели до приймальні Єрмошиної. Максим не перебував у кабінеті, в якому залишилася Світлана. Потім Єрмошина залишила свій кабінет, усі дві години Світлана перебувала з двома високопоставленими особами», — цитує Тelegram-канал «Наша Нiва».

Також Колесникова повідомила, що з Тихановською «досі немає звʼязку, її подальші плани штабу невідомі».

Одразу після відʼїзду до Литви Тихановська опублікувала відео, в якому заявила про погрози.