«Жодного стосунку до реальності». Штаб Тихановської не визнає оголошені результати виборів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Жодного стосунку до реальності». Штаб Тихановської не визнає оголошені результати виборів

Natalia Fedosenko / Contributor

Штаб головної суперниці Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлани Тихановської відмовляється визнавати результати волевиявлення.

Про це повідомляє російське агентство РИА Новости.

«Що там можна визнавати, скажіть мені, будь ласка? Це ж просто ...не має ніякого стосунку до реальності, це очевидно всім. Тому я не знаю, чому в них «заїло», чому в них платівка не здатна мінятися», — повідомила агентству речниця Тихановської Ганна Красуліна.

«Бабель»

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.
  • Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Загалом затримали майже 7 тисяч людей. За даними МВС Білорусі, під час протестів загинула одна людина, проте правозахисники повідомляють про щонайменше трьох загиблих.
  • У пʼятницю Центральна виборча комісія Білорусі оголосила остаточні результати виборів президента. Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів, Тихановська — 10,1%.