Вибори президента Білорусі: ЦВК уперше в історії вирішила продовжити час голосування

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

«Бабель»

У Білорусі вперше в історії країни продовжили час роботи виборчих дільниць після 20:00.

Таке рішення ЦВК ухвалила у звʼязку з тим, що десятки людей не встигли проголосувати, простоявши по кілька годин у чергах. Раніше ЦВК заявляла про неможливість такого розвитку подій.

Водночас очільниця ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина заявила, що негативно ставиться до продовження голосування, назвавши це «заохоченням гірших, а не кращих якостей громадян».

Тим часом вже оприлюднені результати національного екзит-полу: Олександр Лукашенко набирає 79,7%, серед його конкурентів найбільше у Світлани Тихановської — 6,8%.

  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.
  • Із самого ранку до Мінська стягують військову техніку. Ближче до вечора ОМОН перекрив центральну вулицю міста — проспект Незалежності. Головні будівлі оточили військові і спецтехніка.
  • У різних містах жителі повідомляли про перебої з інтернетом — проблеми фіксують в роботі Telegram, Viber, YouTube і кількох популярних новинних ресурсів.
  • Чинний президент Олександр Лукашенко балотується на шостий термін. Його основна опонентка Світлана Тихановська — дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського, який зараз перебуває в СІЗО.
  • У день голосування стало відомо, що соратниця Тихановської, дружина Валерія Цепкала — Вероніка Цепкало залишила країну. Вона зараз перебуває в Москві.