Активіста Стерненка викликали на допит до СБУ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Активіста і блогера Сергія Стерненка викликали на допит до Служби безпеки у справі третього нападу на нього в Одесі, внаслідок якого від ножових поранень помер один з нападників.

Про це Стерненко повідомив у своєму блозі.

«Я отримав повістку про виклик до Служби безпеки України на Аскольдів провулок, 3А, в місті Києві на 18 травня о 09:00. У Головне слідче управління СБУ», — сказав активіст.

У своєму Telegram-каналі він вказав, що у виклику йдеться, що він має зʼявитися для «участі в слідчих і процесуальних діях», але в яких саме — слідчі не повідомили.

Сергій Стерненко / Telegram

Стерненко заявив, що обовʼязково прийде на допит і не визнає своєї провини, оскільки захищав своє життя під час нападу.

Справа Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка було скоєно напад, внаслідок якого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.

Зараз проти активіста виступають нардепи від ОПзЖ, депутат Максим Бужанський, блогер Анатолій Шарій, ексзаступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов та інші. Вони стверджують, що Стерненко скоїв убивство під час побутового конфлікту. Сам Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Арсена Авакова, який, за його словами, тисне на генпрокурора і вимагає тюремного терміну.