Ультрас «Динамо» і «Шахтаря» виступили із заявою щодо переслідування Стерненка та попередили про протести

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ультрас «Динамо» і «Шахтаря» виступили із заявою щодо переслідування Стерненка та попередили про протести

Сергій Стерненко / Facebook

Фанати футбольних клубів «Динамо» і «Шахтаря» попередили про проведення акцій протесту в разі кримінального переслідування одеського активіста Сергія Стерненка.

Про це йдеться у заявах на сторінках фанатських угруповань.

Варто зазначити, що пізніше публікація на підтримку Стерненка зникла зі сторінки фанатів «Шахтаря».

Вболівальники зробили свої заяви через інформацію у ЗМІ, згідно з якою до середини травня Стерненку оголосять підозру в убивстві.

«Якщо антиукраїнські сили спробують незаконно висунути підозру в убивстві або затримати Сергія, ми одразу ж оголосимо загальну мобілізацію та збір для акції протесту!» — йдеться у повідомленні на сторінці «WBC Ультрас Динамо». Фанати столичного клубу закликали інші рухи ультрас і всіх українців стежити за розвитком цієї справи.

Ультрас «Шахтаря» заявили, що розцінюють переслідування Стерненка як наступ на українців з активною громадською позицією, і попередили, що у разі продовження таких дій з боку антиукраїнських сил вони змушені будуть вдатися до протестів і рішучих дій.

Tribuna.com

Також на підтримку активіста виступили й ультрас львівських «Карпат». «Якщо такий прецедент [оголошення підозри в убивстві] відбудеться, то це свідчитиме про замовний характер справи і порушення прав громадянина на захист свого життя і здоровʼя. У такому випадку ми готові до активних дій на підтримку Сергія Стерненка», — йдеться у заяві.

Осторонь не залишилися і ультрас ФК «Волинь». «Антиукраїнські сили вирішили підняти свої голови! Ми цього не допустимо і закликаємо обʼєднатись в боротьбі! Наступним може бути кожен із нас», — сказано в заяві.

Справа Стерненка

На одеського активіста Сергія Стерненка було скоєно три замахи. 7 лютого 2018 року Стерненко після першого нападу отримав струс мозку, а також різану рану лівого стегна. 1 травня того ж року в нього стріляли з газового пістолета. Стерненка поранили в потилицю, але він зміг затримати нападника. 25 травня в Одесі на Стерненка напали втретє. Під час інциденту він смертельно поранив одного з нападників. У замахах активіст звинувачує одеську владу, зокрема мера міста Геннадія Труханова.