«Це удар по мені». Стерненко відреагував на побиття членами «Нацкорпусу» активістів, які його підтримують

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це удар по мені». Стерненко відреагував на побиття членами «Нацкорпусу» активістів, які його підтримують

Facebook / Sergiy Sternenko

Одеський активіст Сергій Стерненко назвав побиття членами «Національного корпусу» активістів Сергія Філімонова та Назарія Кравченка «ударом по ньому самому».

Про це Стерненко написав у Facebook.

Він заявив, що поважає членів «Нацкорпусу» і бійців «Азову», і подякував їм за те, що вони захищали Україну.

«Я довіряю Сергію Філімонову та Назарію Кравченку як самому собі, та агресія щодо них — це удар і по мені. Але окремі люди вчинили з моїми друзями підступно та несправедливо. Їх кликали поговорити, але по факту влаштували засідку та катували», — написав Стерненко.

За його словами, Філімонова та Кравченка під час побиття запитували про те, хто стоїть за «медійною кампанією по Стерненку». «Хочу відповісти усім та одразу: за медійною кампанією по мені стоять всі канали Медведчука, Аваков та МВС, партія ОПзЖ, Азаров, Труханов, Дубінський і Бужанський, Шарій, Лукаш, Портнов, Кива та ще десятки регіоналів і промосковських колаборантів. Саме вони зробили мою справу політичною», — написав активіст.

Що сталося?

8 травня колишній заступник голови «Національного корпусу» Назарій Кравченко заявив, що його та Сергія Філімонова (ексголова київського осередку партії, активіст) побили та допитували члени «Нацкорпусу», серед яких був і лідер партії Андрій Білецький.

У коментарі «Бабелю» Кравченко розповів, що їх «запросили на розмову» через підтримку активіста і блогера Сергія Стерненка, якому незабаром можуть повідомити про підозру в убивстві.

У самому «Національному корпусі» заяву про побиття активістів через підтримку Стерненка назвали «абсурдною та відверто брехливою».