Активіст Кравченко заявив про побиття Білецьким та членами «Нацкорпусу» через підтримку Стерненка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній заступник голови «Національного корпусу» та автор проєкту «Речовий доказ» Назарій Кравченко заявив, що його і Сергія Філімонова (ексголова київського осередку партії, активіст) побили і допитували члени «Нацкорпусу», серед яких був і лідер партії Андрій Білецький.

У коментарі «Бабелю» він розповів, що їх «запросили на розмову» через підтримку активіста і блогера Сергія Стерненка, якому незабаром можуть повідомити про підозру у вбивстві.

«Подзвонили Сергію [Філімонову], і мене попросили приїхати на зустріч із Білецьким. Там було близько 30 людей зі зброєю, я багатьох з них знаю. Потім почали бити і допитувати... Питань було багато. В основному, за Стерненка. Питали, хто замовив медійну кампанію на його підтримку», — сказав Кравченко.

У своєму Facebook він написав, що їх били по голові і намагалися «переконати». Він опублікував фото Білецького і ще трьох членів Накорпусу зі складу полку «Азов», які могли бути причетні до побиття.

У свою чергу, адвокат Масі Найєм зазначає, що Філімонова і Кравченко бив і сам Білецький.

«Зустрічі фактично не було. Їх били. В тому числі і сам Андрій. Вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку Сергія Стерненка», — написав він.

У самому «Нацкорпусі» ситуацію поки не прокоментували. Раніше Андрій Білецький говорив, що підтримає Стерненка у разі його арешту, але при цьому закликав футбольних фанатів «не робити героїв з тих, про кого навіть не варто говорити».

  • 25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка було скоєно напад, внаслідок якого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко безпосередньо повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Зараз проти активіста виступають нардепи від ОПзЖ, депутат Максим Бужанський, блогер Анатолій Шарій, ексзаступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов та інші. Вони стверджують, що Стерненко скоїв убивство під час побутового конфлікту. Сам Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Арсена Авакова, який, за його словами, тисне на генпрокурора і вимагає тюремного терміну.
  • 4 квітня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак, який пішов у відставку, заявив, що генпрокурор Венедіктова вимагала від нього повідомити про підозру Стерненку. Пізніше генпрокурор заявила, що Стерненко оголосять підозру в будь-якому разі.
  • 6 травня Стерненко повідомив, що його затримають найближчими днями за підозрою в умисному вбивстві. Перед цим низка українських ультрас виступила із заявами на підтримку активіста і попередила про майбутні акції, якщо Стерненка заарештують.
  • 7 травня в девʼяти містах пройшли акції на підтримку Стерненко.