У девʼяти містах пройшли акції на підтримку Стерненка. На Офіс президента транслювали проєкцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Увечері 6 травня у девʼяти містах країни пройшли акції на підтримку одеського активіста і блогера Сергія Стерненка.

У Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Херсоні, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові та Тернополі активісти на будівлі прокуратур транслювали проєкції з гаслами «Руки геть від Стерненка!» і «Маю право на захист». Така ж проєкція транслювалася на будівлю Офісу президента.

Активісти під ОП вимагали від президента Володимира Зеленського, щоб він узяв справу під контроль і не допустив незаконного арешту Стерненка.

  • 25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка було скоєно напад, внаслідок якого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко безпосередньо повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Зараз проти активіста виступають нардепи від ОПзЖ, депутат Максим Бужанський, блогер Анатолій Шарій, ексзаступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов та інші. Вони стверджують, що Стерненко скоїв убивство під час побутового конфлікту. Сам Стерненко звинувачує у медійній кампанії проти нього міністра Арсена Авакова, який, за його словами, тисне на генпрокурора і вимагає тюремного терміну.
  • 4 квітня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак, який пішов у відставку, заявив, що генпрокурор Венедіктова вимагала від нього повідомити про підозру Стерненку. Пізніше генпрокурор заявила, що Стерненко оголосять підозру в будь-якому разі.
  • 6 травня Стерненко повідомив, що його затримають найближчими днями за підозрою в умисному вбивстві. Перед цим низка українських ультрас виступила із заявами на підтримку активіста і попередила про майбутні акції, якщо Стерненка заарештують.