Ексгенпрокурор Рябошапка заявив, що його просили вплинути на розслідування у справі Стерненка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ексгенпрокурор Рябошапка заявив, що його просили вплинути на розслідування у справі Стерненка

Фото УНІАН

Колишній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що його колись просили вплинути на розслідування у справі одеського активіста Сергія Стерненка, щоб той отримав «більш жорстке покарання». Про це Рябошапка сказав в інтервʼю «Лівому берегу».

«Там насправді не все так просто, як описують засоби масової інформації, по-перше. По-друге, у цій справі точно є політичний чинник. Тому що до мене зверталися люди, котрі просили вплинути на це розслідування […]. Щоб Стерненка було притягнуто до відповідальності», — розповів Рябошапка.

«Люди вважали, що кваліфікація у цій справі має бути саме такою, яку вони бачать», — додав ексгенпрокурор.

При цьому Рябошапка відмовився сказати, хто саме звертався.

«Розкажу вам потім. Я абсолютно переконаний, що у цій справі є інший підтекст. Щонайменше, помста. Думаю, там намагаються реалізувати саме мотив помсти, щоб Стерненко отримав якомога більш жорстке покарання», — розповів Рябошапка.

Справа Стерненка

На одеського активіста Сергія Стерненка було скоєно три замахи. 7 лютого 2018 року після першого нападу він отримав струс мозку, а також різану рану лівого стегна. 1 травня того ж року в нього стріляли з газового пістолета. Стерненка поранили в потилицю, але він зміг затримати нападника. 25 травня в Одесі на активіста напали втретє. Під час інциденту він смертельно поранив одного з нападників.

На думку Стерненка, напад на нього повʼязаний з тим, що він виступав проти незаконних забудов в Одесі, які реалізовувалися в інтересах мера міста Геннадія Труханова.