Ексголову Верховного суду Князєва виявили на Закарпатті — він підтвердив це «Бабелю»

Автори:
Ліза Бровко, Оксана Коваленко
Дата:

Ексголову Верховного суду Всеволода Князєва виявили на Закарпатті в Солотвиному — на одному з контрольних постів.

Це «Бабелю» підтвердили джерела в правоохоронних органах.

Всеволод Князєв був в автомобілі на місці пасажира. Інформацію про його перебування на Закарпатті передали в ТЦК і поліцію.

Журналіст Віталій Глагола писав, що Князєва затримали й доставили до відділу прикордонної служби. Три співрозмовники «Бабеля» це спростовують.

Ось коментар самого Всеволода Князєва «Бабелю»:

«На блокпості перевірили документи і попросили проїхати з ними до відділу для ретельної перевірки документів. Я не заперечував. Після ретельної перевірки документів звʼязалися з НАБУ і зʼясували, що до мене немає претензій. Після цього я залишив відділ прикордонної служби. Наразі перебуваю на Закарпатті і планую продовжити відпочинок. За наказом Верховного суду перебуваю у відпустці».

Справа Князєва

15 травня 2023 року голову Верховного суду Всеволода Князєва спіймали на хабарі майже в $3 мільйони. Хабар був повʼязаний з рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничозбагачувальний комбінат (ось детальніше про справу). Жеваго відкинув усі звинувачення і назвав «замовників» — це нібито російські власники його активів, а також бізнесмен Ігор Коломойський.

16 травня Верховний суд висловив Князєву недовіру і звільнив його, згодом Князєв отримав підозру, а потім суд його заарештував із правом на заставу 75 мільйонів гривень. Після цього суд сім разів зменшував заставу — востаннє до 18,168 мільйона. 31 січня 2024 року цю суму внесли і Князєв вийшов з-під варти.

Наприкінці травня з Князєва зняли електронний браслет — він скаржився, що в нього «по шість годин немає світла і немає звʼязку, тому браслет є неефективним». Однак строк дії обовʼязків продовжили.

У липні ВАКС зняв арешт з частини коштів ексголови Верховного суду Князєва.