«Укренерго» перевірила можливість поставки в Україну електроенергії з Європи

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

В Україні провели першу тестову поставку електроенергії зі Словаччини.

Про це повідомили у пресслужбі «Енергетичної компанії України».

Фактичний імпорт мав потужність 1 МВт.

«Технічна можливість імпортувати електроенергію з Європи в Україну — це ще один інструмент стабілізації роботи нашої енергосистеми. Ми повинні бути готові до його впровадження», — сказав генеральний директор «Енергетичної компанії України» Віталій Бутенко.

  • 21 жовтня Європейське енергетичне співтовариство закликало надати допомогу українським енергетикам, які ліквідовують наслідки російських ударів по енергетичних обʼєктах. Amnesty International назвала воєнним злочином російські обстріли енергоінфраструктури України.
  • Голова енергетичної компанії ДТЕК Максим Тімченко в інтервʼю «Українській правді» сказав, що попри російські атаки Україна не залишиться без електроенергії повністю — потужності балансуватимуть за допомогою «Укргідроенерго», також є можливість імпортувати енергію з Європейського Союзу.
  • 27 жовтня компанія «Укренерго» повідомила, що нічні обстріли й атаки дронів-камікадзе Shahed-136 пошкодили обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. Через це компанія вводить більш тривалі екстрені відключення світла в Києві та Київській області.