Bloomberg: ЄС планує тренувальну місію для українських військових. Навчатимуть снайперів, саперів або офіцерів

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Європейський Союз запропонує нову тренувальну місію для українських військових. Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель має обговорити це питання із міністрами оборони країн Євросоюзу у Празі.

Про це пише Bloomberg.

У рамках нової місії Європейський Союз може запропонувати ЗСУ снайперську, розмінувальну або офіцерську підготовку. Якщо такі тренування узгодять, то вони, ймовірно, пройдуть за межами України.

Згідно з документом, який є у розпорядженні Bloomberg, Київ визначив конкретні потреби у рамках цих навчань. Серед них — тренування медиків, саперів і снайперів, а також різні види підготовки для українських офіцерів.

«Після подальшої перевірки ЗСУ та консультацій з партнерами, включаючи США та Велику Британію, одне або декілька вищезазначених завдань можуть бути підтримані цією навчальною місією ЄС», — йдеться в документі.

Також там сказано, що навчальні місії ЄС та інших країн повинні «взаємодоповнювати одна одну».

«Враховуючи війну росії в Україні, навчальна місія ЄС повинна буде діяти в межах блоку як тимчасовий захід» — зазначають у документі і додають, що тренувальну місію зрештою можна буде розгорнути в Україні, коли дозволять умови та за рішенням держав-членів ЄС.