Канада відправить понад 200 своїх армійців до Великої Британії. Вони навчатимуть українських військових

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Міністр оборони Канади Аніта Ананд заявила, що наступного тижня її країна відправить до Великої Британії до 225 військовослужбовців для навчання українських бійців.

Про це повідомляє Reuters.

З 2015 року Збройні сили Канади підготували понад 33 000 українських військових, але у лютому навчання призупинили.

«Ми вступили в нову і дуже небезпечну фазу цього конфлікту, коли [росія] робить тривалі спроби завдати довгострокової шкоди Україні та її народу. Тому я сьогодні оголошую, що ми виконуємо нашу обіцянку відновити масштабне навчання», — сказала Аніта Ананд.

Розгортання канадської місії триватиме чотири місяці. Більшість солдатів, які поїдуть до Сполученого Королівства, служать у легкій піхоті 3 батальйону принцеси Патриції, який базується в Едмонтоні провінції Альберта.

Навчання відбудеться на військовій базі у південно-східній Англії. Там канадці вчитимуть українців поводитися зі зброєю, надавати першу допомогу та патрулювати територію.

  • Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповів про військові навчання українців. За його словами, британці вчать 10-тисячну групу добровольців, навчання триває 120 днів. Планується, що кожні наступні 120 днів будуть готувати наступні 10 тисяч.