Рятувальники локалізували пожежу на Луганській ТЕС

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Рятувальники локалізували пожежу на Луганській тепловій електростанції, яка розташована в місті Щастя на контрольованій Україною території. Пожежа розпочалась о 12:34, коли снаряд російської армії влучив у трансформатор ТЕС.

Про це «Бабелю» повідомив керівник Щастинської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.

За його словами, обстріли російських солдат не дозволяли оперативно загасити пожежу, тому мастило розлилось і вогонь перекинувся на сусідній трансофрматор.

Пожежу локалізували, тепер намагаються ліквідувати повністю.

«Травмованих чи загиблих немає. Пожежу локалізували близько 17:30. Зараз проводять заходи з ліквідації», — зазначив Дунець.

Луганська ТЕС єдина виробляє теплову енергію для жителів Щастя, тому від її роботи залежить енергозабезпечення стратегічних підприємств і об’єктів критичної інфраструктури. 21 лютого станція зупинилася через обстріли російської армії Сьогодні, 22 лютого, ТЕС частково відновила роботу, але вже о 12:30 Росія поновила обстріли та влучила снарядом у трансформатор.

  • Загострення ситуації на Донбасі почалося вранці 17 лютого, коли бойовики «ДНР» і «ЛНР» почали масовані обстріли, за добу їх було 60. Уже 18 лютого ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про масову евакуацію жителів окупованих територій до Росії через нібито загрозу наступу з боку українських військових.
  • 21 лютого Росія визнала незалежність «Л/ДНР» і почала вводити регулярні війська на Донбас. Згодом у Держдумі Росії заявили, що планують визнати «Л/ДНР» у межах їхньої нинішньої території. Україна назвала це прямим порушенням міжнародного права й агресією. Рада Безпеки ООН засудила Росію і закликала вивести війська. США та Євросоюз пообіцяли РФ санкції. Уся Європа, США, Канада, Австралія та багато інших країн не визнали «Л/ДНР».