На Донбасі під час обстрілу Зайцевого загинули двоє українських військових

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Під час обстрілу селища Зайцеве на Донбасі загинули двоє українських військових. Ще троє отримали поранення.

Про це пише пресслужба Нацполіції.

«Внаслідок обстрілу селища Зайцеве загинули двоє військовослужбовців, трьох поранено. Ще одного воїна поранено у Водяному. Попередня кваліфікація — ст. 258 ККУ (терористичний акт)», — йдеться у повідомленні.

В останньому зведенні від ООС за 17:00 повідомлень про загиблих військових немає — лише про чотирьох поранених бійців ЗСУ.

Також у Новолуганському снаряд влучив у квартиру на другому поверсі житлового будинку. Крім цього, під обстріл потрапив гуртожиток. Унаслідок обстрілів загинув цивільний — 51-річний житель селища.

«Протягом доби через обстріли окупаційних військ зафіксовано вісім пошкоджень інфраструктури. Без водопостачання залишилася Авдіївка та навколишні села, а також Мар’їнка, Красногорівка та Верхньоторецьке. Електропостачання відсутнє в Красногорівці, а також двох населених пунктах поблизу Торецька — Дружба та Озарянівка», — розповіли у поліції.

  • Загострення ситуації на Донбасі почалося вранці 17 лютого, коли бойовики «ДНР» і «ЛНР» почали масовані обстріли — під вогонь потрапили 22 населені пункти. У Станиці Луганській обстріляли дитячий садок, унаслідок чого контузило трьох працівників. Також пошкоджено низку будівель. Крім того, бойовики обстріляли школу у Врубівці неподалік міста Попасна.
  • 18 лютого ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про масову евакуацію жителів окупованих територій до Росії через нібито загрозу наступу з боку українських військових. Однак в українській армії та РНБО запевнили, що Україна не планує жодного наступу на окупований Донбас, а місцеве населення вводять в оману.
  • 21 лютого Росія, заявила, що о 6 ранку прикордонний наряд ФСБ виявив «диверсійну групу» у районі населеного пункту Митякинська (Ростовська область) на ділянці кордону з Україною. За даними Кремля, 5 диверсантів знищили. Україна спростувала ці заяви, а прикордонники заявили, що не отримували від Росії заяви про бодай якусь нестандартну ситуацію, яка могла статися на кордоні.