ДТП із нардепом Трухіним: патрульна поліція повідомляла ДБР, що видалила відео із нагрудних камер поліцейських

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:

Патрульна поліція у відповідь на запит Державного бюро розслідувань повідомляла, що видалила відео з місця аварії за участі нардепа Олександра Трухіна, оскільки минув 30-денний строк зберігання відео.

Про це ДБР повідомило у відповідь на запит «Бабеля».

Відомство надало хронологію своїх запитів до патрульних щодо надання відео із нагрудних камер поліцейських, які перебували на місці аварії. Так, 25 серпня 2021 року слідчий Національної поліції звернувся до патрульної поліції із запитом про надання відео, втім, відповідь не надали.

Потім, 3 вересня, до патрульних вже звернувся слідчий ДБР (у тому числі й на електронну пошту), однак 28 вересня йому повідомили, що 30-денний строк зберігання відео минув, тому його видалили (аварія сталася 23 серпня 2021 року).

Слідчі заявили, що вони не зверталися до суду з вимогою витребувати відео у патрульної поліції — для цього потрібні підстави вважати, що відео у них є, але ж там заявили, що його видалили.

Після того як 1 лютого 2022 року «Українська правда» оприлюднила відео з нагрудної камери поліцейського Сергія Петрика, який першим прибув на виклик про аварію, ДБР звернулось до Нацполіції із проханням провести службову перевірку.