«До ескалації готові». Зеленський прокоментував нарощення Росією військ на кордоні з Україною

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що наразі Україна «контролює кордони та готова до будь-якої ескалації», а те що відбувається зараз називає «великим залякуванням».

Про це президент заявив під час пресмарафону з нагоди «екватору» його каденції.

«Відразу хочу сказати, що з кількох майданчиків ЗМІ справді йде велике залякування, що завтра буде війна. Що ми маємо знати: ми повністю контролюємо наші кордони й повністю готові до будь-якої ескалації», — зазначив Зеленський.

Він нагадав, що Україна у стані війни вже вісім років, тому ймовірність повномасштабного вторгнення Росії існує щодня, і попри усю підтримку партнерів «ми повинні розраховувати на себе та свою армію».

За словами президента, іноземні лідери також намагаються допомогти у проведенні переговорів між Україною та Російською Федерацією.

«Вони хочуть контактів між Офісом президента та адміністрацією президента Росії. Я думаю, що найближчим часом Єрмак [керівник ОП Андрій Єрмак] буде з ними контактувати», — повідомив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 26 листопада Володимир Зеленський з 12.00 дня проводить пресконференцію з нагоди «екватору» своєї каденції. Він уже заявив, що оточення олігарха Ріната Ахметова планує держпереворот в Україні, який має відбутися на початку грудня. Також президент пояснив, чому звільнив начальника української розвідки Василя Бурбу.