Голова фракції «Голос» Железняк відкинув звинувачення у розтраті 1,3 мільйона грн з бюджету

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова фракції «Голос» Ярослав Железняк заперечив розтрату керівництвом партії 1,3 мільйона гривень з бюджету.

Про це пише «Радіо Свобода».

Національне агентство із запобігання корупції раніше встановило, що «Голос» замовив у низки ФОПів послуги на понад 1,3 млн гривень, але у фінзвітності немає доказів надання замовлених послуг. Ексчлен фракції Ярослав Юрчишин заявив, що ці гроші могли були витрачені на поширення фейків проти групи депутатів «Справедливість», які вийшли зі складу «Голосу».

Железняк зауважив, що звітність партії, яка викликала зауваження Нацагентства із питань запобігання корупції, стосується другого кварталу 2020 року.

«Я не пам’ятаю жодної дезінформації або взагалі хоч чогось, що писав про Устінову за цей квартал хто-небудь. Ми ж всі тоді були великою дружною сім’єю. Тому пов’язати одне з іншим — це досить алогічно, глупо і дуже просто спростовується. Надішліть мені хоч одну погану статтю про Устінову за той період взагалі від когось», — заявив нардеп.

«Голос» оскаржив рішення НАЗК в суді і, за словами Железняка, після рішення про зупинення фінансування партія вже тричі отримувала фінансування. Натомість він звинуватив групу «Справедливість» у співпраці з Офісом президента і в тому, що «в них завдання з ОП зараз якось перебивати «вагнергейт».

Парламентар додає, що звітність партії також перевіряла Рахункова палата, яка за результатом перевірки винесла позитивний висновок.

  • Кілька місяців тому у «Голосі» стався розкол: більшість партійців вимагали звільнення керівництва партії та фракції, а 10 народних депутатів заявили про створення окремого обʼєднання «Справедливість» у парламенті. Народні депутати звинуватили керівницю партії Кіру Рудик в узурпації влади та корупційних договорняках, а керівника фракції Ярослава Железняка в тому, що той не виконує свої обовʼязки голови фракції та 5 місяців поспіль відмовляється скликати засідання фракції. Перед цим через нинішнє керівництво з партії вийшов один з її засновників і лідерів Сергій Притула.
  • 9 червня осередок Чернівецької області вимагав відставки Рудик. Наступного дня частина членів Вінницького осередку заявили, що виходять із партії. Сама Рудик говорила, що причиною конфлікту в «Голосі» є проблема зростання.